Ålesund Boligbyggelag ble startet for å gi godt tilbud i nærområdet. De har gjennom årene vært en tjenesteyter og rådgiver for sine medlemmer. Ålesund Boligbyggelag (ÅBB) har 6000 medlemmer. Det er medlemmene som eier ÅBO.

Med så mange medlemmer, vil det selvsagt være behov for mange ulike tjenester. Alle har egne ønsker for hvor og hvordan de vil bo. ÅBO forvalter 3000 boliger for kundene. De andre medlemmene er medlemmer på bakgrunn av medlemsfordeler, for eksempel forkjøpsrett.

ÅBO fusjonerer med OBOS

ÅBOs generalforsamling vedtok 3. juni 2004 at foretaket skulle forhandle om en fusjon med OBOS. Fusjonen ble vedtatt under en ekstraordinær generalforsamling 24. mars 2015. Generalforsamlingen til OBOS behandlet også saken, og vedtok fusjon 20. april 2015. Fusjonen ble gjennomført 1. oktober 2015.

Fordeler for medlemmene

Alle medlemmer i ÅBO ble automatisk medlemmer i OBOS etter sammenslåingen. Dette ga medlemmene i ÅBO nye fordeler, ettersom de fikk forkjøpsrett til samtlige OBOS-boliger i Norge. Dette omfatter mer enn 89 000 boliger. Medlemmene får også gode tilbud innen bygg, bolig, kultur og fritid, ikke bare i nærområdet men i hele landet.

For ÅBO er fordelene at de kan tilby bedre tjenester, og bedre kvalitet på tjenestene. ÅBO skal fortsatt være gjenkjennelig for medlemmene, og tilby lokale tjenester. Men med den utvidete forkjøpsretten, kan de også hjelpe medlemmer som har behov for å flytte andre steder i landet, for eksempel fordi de får ny jobb. Medlemmer som trenger bolig i Ålesund, stiller foran andre i boligkøen, og OBOS skal bidra til å bygge flere boliger i dette området.

Medlemsfordeler for OBOS-medlemmer

Andre fordeler for medlemmene i OBOS, er blant annet ekstra gode betingelser i OBOS-banken, samt forsikring til medlemspris. Totalt har OBOS mer enn 60 gunstige avtaler for medlemmene sine, i tillegg til ulike kampanjetilbud. Medlemmene kan blant annet få inntil 50 % rabatt på billetter til teater, opera, museer, konserter og idrettsarrangementer. De kan få rabatter på reiser og hotellopphold og rabatter på ulike produkter og tjenester til hus og hjem. Medlemmene kan sjekke tilbudene hos nettsidene til OBOS. Kampanjer blir lansert i nyhetsbrevet som OBOS sender ut til alle medlemmer.

For å få en enda enklere og raskere oversikt over tilbudene, kan man laste ned OBOS-appen til iPhone eller Android. Der ligger alle medlemstilbud og fordeler, slik at man kan benytte seg av alle tilbudene i nærområdet. Man kan også laste ned medlemskortet til appen. Da er det alltid lett tilgjengelig. OBOS-bladet kan leveres enten i posten eller på nettbrett. Medlemsbladet kommer ut ni ganger i året, og har en mengde stoff om boliger, økonomi, interiør og lignende.

Fakta om OBOS

OBOS BBL har 390 000 medlemmer i Norge. De fleste medlemmene bor i Osloområdet, men gjennom fusjoner har OBOS også fått medlemmer i andre deler av landet. OBOS er den største boligforvalteren i Norge, og forvalter omtrent en tredel av boligene i Oslo. OBOS tar også samfunnsansvar, og sponser kultur og sport, samt støtter humanitært arbeid. De ønsker også å bidra til miljøtiltak og gode oppvekstvilkår i medlemmenes nærmiljøer.

Enten du er eksisterende eller nytt medlem hos ÅBO, kan du benytte deg av alle fordelene til OBOS-medlemmer. Det kan spare deg for mange penger, og du har alltid noen som kan hjelpe deg når det trengs. Velkommen som medlem hos Ålesund Boligbyggelag og OBOS. Vi skaffer boliger som dekker alle behov.