De fleste har faste utgifter, noen av disse utgiftene er det samme beløpet hver måned, og utgjør en stor del av årets regninger. Avtalegiro gjør at disse regningene blir betalt automatisk, uten at det kommer regning i posten. Fordelen er at man slipper å gjøre noe som helst selv, man sparer seg et besøk i nettbanken eller banken.

Fordelene med avtalegiro

Avtalegiro er veldig enkelt, og man er sikker på at regningene blir betalt i tide. I en travel hverdag er det lett å glemme å betale regningene. Enda vanskeligere kan det være hvis man er mye på reise. Og glemmer man å betale, kommer en purring med purregebyr. Avtalegiro gjør at man aldri glemmer å betale regninger, og dermed slipper purringer og purregebyr.

Avtalegiro sparer også tid ved at man slipper å bruke nettbanken. Selv det å betale én regning tar noen minutter, for man skal skrive inn lange KID-nummer, kontonummer, beløp og forfallsdato, og betalingen skal godkjennes med passord og koder. Med avtalegiro sparer man seg alt dette.

Oversikten over betalingene finnes alltid i nettbanken eller mobilbanken.

Endringer i regningen

Dersom det faste månedlige beløpet øker, eller man vil trekke pengene fra en annen konto, er det raskt og enkelt å gjøre disse endringene i nettbanken. Regninger som snart forfaller kommer opp i forfallsregisteret minimum en uke før beløpet trekkes. Da kan man sjekke at beløp, forfallsdato og kontonummer er korrekt, og gjøre eventuelle endringer.

Man kan også endre betalingsdatoen på en enkelt eller alle regninger som betales med avtalegiro. Skal man endre hvilken konto regningene skal betales fra, kan man sende en melding til banken via chat eller direkte fra nettbanken.

Hva passer avtalegiro til?

Avtalegiro passer til de faste månedlige eller årlige betalingene. Disse regningene har ofte det samme beløpet. Bruk avtalegiro til forsikringer, husleie, avisabonnement, medlemskap, SFO, renovasjon og lignende. Bor man i borettslag, kan det også være mulig å betale fellesutgifter med Avtalegiro. Sjekk om borettslaget tilbyr dette. Ålesund BBL er et av borettslagene som tilbyr Avtalegiro til faste utgifter. Da vet man at disse regningene alltid blir betalt til riktig tid.

Hvordan ordner man Avtalegiro?

På nettbanken er det lett å opprette Avtalegiro. Hvis man betaler en regning til en mottaker som tilbyr Avtalegiro, får man spørsmål om man ønsker å opprette fast betaling. Da er det bare å klikke på Ja. Alternativt kan man klikke på en egen knapp for å opprette Avtalegiro. Da trenger man mottakerens kontonummer og KID.

Man kan alltid endre eller slette en Avtalegiro. Vær oppmerksom på at man må stille inn et månedlig maksimumsbeløp. De samlede regningene som betales med Avtalegiro kan ikke overstige dette beløpet. Hvis maksimumsbeløpet er for lavt til å dekke en regning, kan betalingen av denne regningen bli stoppet. Derfor lønner det seg å sjekke jevnlig, og sørge for at maksimumsbeløpet er raust. Det anbefales å sette maksimumsbeløpet til dobbelt så mye som man trenger til månedlige utgifter. Da er man sikret at regningene blir betalt uten forsinkelser.

Raskt og enkelt

Avtalegiro sparer tid og man får færre papirregninger i posten. Med nettbank er det raskt og enkelt å opprette Avtalegiro til de faste utgiftene. Alt som sparer tid er nyttig, for tid er noe man aldri får tilbake. Avtalegiro reduserer tiden man bruker på nettbanken. Det blir færre papirregninger og forfallsdatoer å holde styr på, og tiden man sparer kan heller brukes til andre ting.